Budúcnosť Slovenskej najvyšej hokejovej ligy

19.04.2014 15:41

Finalista aktuálneho súťažneho ročníka HC Košice údajne mieri z extraligy do pepíckej hokejovej ligy. Tyyy vole brďo koky. Po odkorčuľovaní Slovana Austin Bratislava do oligarchickej KHL by to bol pre skalných fanúšikov domáceho naháňania sa za pukom ďalší nepríjemný bodyček, priam krosček s podrazením.

Vladimír Paštinský, najväčšie zviera (výkonný riaditeľ) spoločnosti Pro - Hokej, je však reálnym optimistom i optimálnym realistom. „Hokej bude okej. Tipéri sa znepokojovať nemusia. Stop  zmanipulovaným remízam i regulárnym víťazstvám v našej lige nehrozí. Súťaž bude pokračovať i v nasledujúcej sezóne. A to aj napriek vidom, chýrom a slychom, že sa jej chystajú dať aufvíderzén ďalšie mužstvá.“

Podľa kuloárnych šumov (čvirikajúce vrabce, babky na trhu plus Edward Snowden) sa Nitra prihlásila do švédskej ligy a Žilina do maďarskej. Skalica smeruje k susedom z Rakúska a Trenčín do bankrotu. Martin sa stane farmou. Nie Košíc, ale kačacou. Finančné suchoty (priam Sahara) spôsobili, že v Martine nie sú chechtáky na prevádzkovanie zimného štadióna i normálne fungovanie klubu. Preto sa v útrobách štadióna začne kúriť a na tejto farme sa budú chovať operené zvieratká podobné Kačenám s botoxovými perami.

Kto potom vlastne bude hrať najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž? Vladimír Paštinský okamžite vyťahuje tromfy z rukáva: „Kolaps, ba ani kolapsíček nám nehrozí. Prihlášky do našej extraligy pre ročník 20124/15 už poslali Partizan Tirana, Buducnost Makarska, Pyramidos Káhira, Zenit Ulanbátár, Levski Sofia a Vranov pod Topľou. A ak sa do  do štartu ligy naučia stáť na korčuliach a držať hokejky, čiernym koňom môže byť FC Barcelona. Náročný domáci fanúšik ešte bude čumieť ako puk!“

(C) SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. 2014. Obrazový materiál podlieha autorskoprávnej ochrane. Jeho kopírovanie a redistribúcia je zakázaná.