Hráči HK Debils boli produktívny, Ahoma celkovo v lige deviaty

14.05.2015 09:11

Táto sezóna bola nie len produktívna pre tým ale aj pre hráčov.

Patrik Ahoma dvadsaťosemročný krídelník prvého útoku zažil svoju najlepšiu sezónu, nazbieral rekordných 70 bodov a nastrieľal rekordných 33 gólov a pridal aj 37 asistencií, je najproduktívnejší v týme a celkovo deviati v lige v počte kanadských bodov a ôsmi v počte gólov. Je to v historií klubu najväčší zisk bodov za jednu sezónu. 

Úspešnú sezónu zažil aj český útočník Michael Hartman nazbieral 67 bodov za 29 gólov a 38 asistencií, celkovo obsadil v produktivite desiate miesto.

Kapitán a najväčšia hviezda Debils tiež zažiarila, Peter Haborák si drží stabilnú formu a pravidelne bodoval ako aj po minulé sezóny, ako aj v predchádzajúcich sezónach aj teraz sa stal najlepším nahrávačom Debils a hlavne on zásoboval spoluhráčov prvého útoku krásnymi prihrávkami na 47 gólov prihral a sám dal 20 do kopi nazbieral 67 bodov rovnako ako Hartman.

Z útočníkov sa ešte veľmi zviditelnil ďalší fínsky útočník Arvi Perkionmaki ktorý tiež veľmy zvýšil svoje maximum za jednu sezónu 50 bodov za 28 gólov a 22 asiastencií.

Z obrancov to boli Chorvát Mato Jus a Rus Jegor Prosvirov ktorý obsadili 4 a 5 miesto v lige medzi obrancami. Mato Jus nazbieral 13 gólov a 39 asistencií celkovo 52 bodov. Jegor Prosvirov zas nazbieral 48 bodov za 18 gólov a 30 asiastencií.

Brankárska dvojica túto sezónu nepodalal až tak presvedčivé výkony ako minulí rok ale to zapríčinili hlavne neustále zranenia fínskeho golmana Jormu Reinikainena ktorý si udržal 91% úspešnosť zákrokov v 26 zápasoch. Brankárska dvojka Steeve David zaznamenal 90% úspešnosť v 12 zápasoch.