"Útok Debils je najlepší v lige" - tvrdí tréner Ivo Durec

21.05.2014 20:29

Tím HK Debils si momentálne užíva svoju druhú sezónu na čele tabuľky, odkiaľ ho pravdepodobne nevyženie žiaden tím. Debils po minulej katastrofálnej sezóne začalo v tíme meniť obsadenie svojej hráčskej lavičky a to sa vyplatilo v tejto sezóne,

 Nové posily tímu ako Radulov, Parise, Malkin či Kopitar sú tou najlepšou spruhou pre tím Debils. Práve Malkin vedie v tabuľke produktivity tímu z 78 kanadskými bodmi za 34 gólov a 44 asistencií, za ním sa doťahuje Radulov ktorý momentálne strieľa rozhodujúce góly má ich na konte už 42 a jasne vedie tabuľku v góloch, za ním zaostáva len o 3 body jeho spoluhráč s útoku Zach Parise. Kovalchuck ako aj v minulej sezóne sa veľmi trápi ako strelecky tak aj celkovo. Veľkou škodou je pre tím je že center prvého útoku Anže Kopitar je momentálne mimo hru kvôli zlomenej ruke a až do play-off asi nezasiahne, preto tréner posunul centra druhého útoku Evgeniho Malkina do prvého a tam zaživa Ruská superhviezda svoju najproduktívnejšiu sezónu. Jedinou nevýhodou je že tím stratil štvrtí útok a hráči sa cítia viac unavený. Preto tímoví skaut Daniel Žoldák hľadá hlavne nové talenty pre Debil, po jeho vyjadrení - "náš tím potrebuje výrazne omladiť a to hlavne o šikovných hráčov s NHL" sa okamžite pustil do práce a momentálne sleduje MS v Minsku kde hľadá nádeje (celé vyjadrenie skauta Debils si prečítate už v ďalšom článku kde prezradí aj konkrétne mená).  

Aj GM tímu Dávid M. Chuchút sa vyjadril pozitívne k útočnej sile tímu ale aj kritizoval obranu ktorá v posledných zápasoch dosť povolila. Ale na opačnú stranu pochválil brankársku dvojicu Bryzgalov - Brodeur ktoré sa pravidelne strieda a jeden podáva lepšie výsledky ako druhý. 

Tím Debils sa v novej sezóne o dosť polepšil v útoku čím si zaistil miesto na čele tabuľky, len dúfame že sa to nezhorší.

 

David